“Динамо” здолало “Рейнджерс” і вийшло у плей-офф Ліги чемпіонів

Київське “Динамо” вийшло до раунду плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів сезону-2024/25. У матчі-відповіді 3-го відбіркового раунду команда Олександра Шовковського на стадіоні “Гемпден-Парк” у Глазго перемогла шотландський “Рейнджерс” з рахунком 2:0.

У першому поєдинку, який відбувся 6 серпня у польському Любліні, “Динамо” на останніх секундах втратило перемогу над “Рейнджерс” (1:1). Тож за сумою двох зустрічей кияни виявилися сильнішими з рахунком 3:1 та пройшли до наступної стадії.

Як пройшов матч-відповідь “Динамо” – “Рейнджерс”?

Перший тайм пройшов за переваги шотландської команди. Георгію Бущану декілька разів доводилося вступати в гру – зокрема, після ударів Сіріля Дессерса та Росса Маккосленда. Кияни відповіли лише двома прострілами Владислава Кабаєва – в обох випадках Андрій Ярмоленко трохи не встиг замкнути.

На самому старті другої половини команда Філіппа Клемана залишилася у меншості – бразилець Джефте отримав другу жовту картку.

З виходом на поле Олександра Піхальонка “біло-синім” таки вдалося притиснути суперника до його штрафного майданчика. Вперше у площину воріт “Динамо” пробило лише на 81-й хвилині – Тарас Михавко з-за меж штрафного майданчика лише розім’яв Джека Батленда. Зате вже за хвилину гості відкрили рахунок. Піхальонок з 18 метрів пробив низом, впіймавши Батленда на протиході. Асист у свій актив записав Караваєв. Не давши супернику прийти до тями, команда Олександра Шовковського подвоїла рахунок у контратаці: Назар Волошин зіграв у стінку з Шапаренком і розстріляв голкіпера.

У час, що залишився, українська команда спокійно грала за рахунком. Владислав Ванат міг доводити справу до розгрому, але програв свою дуель Батленду.

У плей-офф Ліги чемпіонів “Динамо” зіграє з австрійським “Зальцбургом”, який за сумою двох матчів здолав нідерландський “Твенте” з рахунком 5:4.

Читайте також: