Ротань та його тренерський штаб офіційно припинили співпрацю з УАФ

Тренерський штаб Руслана Ротаня офіційно припинив співпрацю з УАФ через закінчення терміну дії контрактів.

Ротаня було призначено головним тренером молодіжної збірної України 28 грудня 2018 року, а останні роки він поєднував цю посаду разом з роботою головного тренера “Олександрії”.

Молодіжна збірна України під керівництвом Ротаня виходила до півфіналу чемпіонату Європи-2023, що дозволило вперше в історії здобути путівку до футбольного турніру Олімпійських ігор-2024. На них олімпійська збірна України не змогла вийти з групи (поразки від Іраку та Аргентини, а також перемога над Марокко).

Загалом під керівництвом Ротаня молодіжна збірна України провела 47 матчів. Ще 11 матчів під проводом наставника провела олімпійська збірна України.

15 футболістів, які дебютували у молодіжній збірній України за Руслана Ротаня, вже мають досвід виступів за національну збірну України. 9 із цих гравців були у заявці “жовто-синіх” на Євро-2024.

Під час роботи Ротаня в молодіжній збірній України до його тренерського штабу входили такі фахівці: Василь Кардаш, Олександр Мелащенко, Віталій Рева, Сергій Кравченко, Олексій Чистяков, Євген Баришніков та Євген Гресь.

Читайте також: