Жан Беленюк завершує спортивну кар’єру

8 серпня український борець Жан Беленюк виборов “бронзу” Олімпійських ігор в Парижі та після цього одразу оголосив про завершення спортивної кар’єри.

В 1/8 фіналу наш борець здолав китайця Цянь Хайтао (7:1), а в 1/4 — Нурсултана Турсинова з Казахстану (7:3). Однак у півфіналі Жан поступився іранцю Алірезу Мохмадіпіані (3:3*) за рахунок переваги останнього технічного бала. Тож на Олімпійського чемпіона Токіо-2020 чекала сутичка проти поляка Аркадіуша Кулинича. Українець зробив все, щоб перемогти суперника: у першій трихвилинці Беленюк мінімально поступався (0:1). Однак після перерви він зібрався з силами і подужав суперника — 3:1. Перемогу українець відсвяткував вже традиційним гопаком. Опісля, знявши свої борцівки, українець ознаменував про завершення своєї кар’єри. Він пішов переможцем, здобувши медаль Ігор — бронзу. Відтепер в титулованого українця повний комплект Олімпійських нагород: “золото” Токіо-2020, “срібло” Ріо-2016 та “бронза” Парижа-2024.

“Карʼєру у боротьбі я закінчив. Але у мене нове хоббі. Настільний теніс. Тут в Парижі 58-річна спортсменка брала участь. Тому у мене ще 25 років в запасі, щоб потрапити ще раз на Ігри”, – зазначив Жан Беленюк.

Читайте також: