Українці на Олімпіаді: підсумки тринадцятого змагального дня

У тринадцятий день ХХХІІІ Олімпійських ігор у Парижі представники національної збірної України змагалися у 8 видах спорту. Парвіз Насібов та Жан Беленюк поповнили медальну скарбничку України двома медалями.

  • Греко-римська боротьба

Парвіз Насібов — срібний призер Олімпійський ігор. Жан Беленюк — бронзовий призер Олімпійський ігор.

  • Жіноча боротьба (вагова категорія до 57кг)

Аліна Грушина-Акобія після перемоги в першій сутичці над Анхеліною Лисак з Польщі (16:13). Далі, в 1/4 фіналу, поступилася Олімпійській чемпіонці Ріо-2016 та бронзовій медалістці Токіо-2020 американці Хелен Маруліс(4:7).

  • Вільна боротьба (вагова категорія до 86кг)

Василь Михайлов у стартовій сутичці поступився бронзовому призеру Токіо-2020тМайлсу Аміну з Сан-Марино (4:7) і завершив виступи на Іграх.

  • Художня гімнастика (особисте багатоборство)

Таїсія Онофрійчук з четвертим результатом у кваліфікації вийшла у фінал.

  • Скелелазіння

Євгенія Казбекова стала 14-ю у другій частині півфіналу — лазінні на трудність. За підсумками двоборства вона завершила змагання на 15-му місці.

  • Веслування на байдарках і каное

Людмила Лузан та Анастасія Рибачок, виступаючи в каное-одиночці на 200м, не змогли напряму кваліфікуватися у півфінал, але зробили це, вигравши свої чвертьфінальні заїзди.

Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов та Іван Семикін, виступаючи в байдарці-четвірці на 500м, фінішували на 4 місці у першому в історії цієї дисципліни фіналі за участі України на Олімпіаді.

  • Сучасне п’ятиборство (рейтинговий раунд, фехтування)

Олександр Товкай показав 1-ий результат, здобувши 24 перемоги в 35 боях (245 очок), Владислав Чекан —26-й з показником 15 з 35 (200 очок). Валерія Пермикіна стала 28-ю (15 перемог в 35 боях, 200 очок).

  • Важка атлетика (вагова категорія до 59кг)

Отримавши травму під час виступу, Каміла Конотоп не змогла повноцінно продовжити виступи і посіла сьоме місце за сумою двоборства (104+123=227кг).

У медальному заліку, з десятьма нагородами, з яких 3 золоті, 3 срібні та 4 бронзові, Україна посідає 15 позицію.
9 серпня українці вийдуть на старт у 7 видах спорту.

Читайте також: