Український борець Парвіз Насібов став срібним призером Олімпіади-2024

Український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов здобув срібну медаль на Олімпійських іграх 2024 у Парижі.

У фіналі 25-річний спортсмен у ваговій категорії до 67 кг зазнав поразки від іранця Саїда Есмаїлі Лейвесі з рахунком 5:6.

Зазначимо, в 1/8 фіналу Насібов здобув перемогу на останніх секундах, вигравши у серба Мате Немеша з рахунком 3:2. В 1/4 фіналу Парвіз у напруженій боротьбі здолав Амантура Ісмаїлова з Киргизстану з (рахунок 7:6).  У півфіналі українець вирвав путівку до фіналу у лідера світового рейтингу, азербайджанця Хасрата Джафарова, завдяки останній активній дії за рівного рахунку 3:3.

Парвіз Насібов здобув свою другу олімпійську срібну медаль у кар’єрі: у фіналі Токіо-2020 українець програв іншому іранцю, Мохаммеду Резі Гераеї.

Додамо, що ще один український борець греко-римського стилю Жан Беленюк завоював бронзову медаль на Олімпійських іграх-2024 в Парижі. У фінальному поєдинку 33-річний українець у ваговій категорії до 87 кг здобув перемогу над поляком Аркадіушем Кулиничем із рахунком 3:1.

Таким чином, виступи обох борців принесли Україні +2 медалі до загального заліку. Наразі у активі України три золоті, три срібні та чотири бронзові нагороди.

Україну на ХХХIII літній Олімпіаді представляють 140 атлетів, які виступають у 23 видах спорту. Ігри в Парижі триватимуть до 11 серпня.

Читайте також: