Хороші вуглеводи: топ-5 корисних продуктів

Багато хто з нас чув про “хороші” та “погані” вуглеводи. Перші потрібно вживати щодня, аби почувати себе ситим та гарно виглядати. А якщо ними замінити жирну їжу, то можна ще й схуднути. Медики назвали 5 корисних продуктів, які належать до “хороших” вуглеводів.

“Погані” вуглеводи

Вуглеводи вважаються основним джерелом енергії для організму людини. Проте є корисні, а є шкідливі. До “поганих” можна віднести продукти, що містять рафіновані, швидкі вуглеводи, в яких багато цукру і мало корисних речовин. Це різні солодощі, а також борошняні вироби, чіпси, білий рис та інші.

Організм швидко перетравлює такі продукти та не насичує його. Окрім того, вони  підвищують рівень цукру в крові, що веде до накопичення підшкірного жиру.

“Хороші” вуглеводи

Ці вуглеводи мають низький глікемічний індекс, організм їх довше засвоює, що призводить до довшої ситості. В них багато клітковини, що благотворно впливає на обмін речовин.

Тому медики рекомендують замінити “погані” вуглеводи на “хороші”. До них належать кабачки, баклажани, капуста, зелень, гриби, абрикоси, сливи, квасоля та інші бобові, зернові, висівки, гарбуз, бурий рис та перловка.

Такі продукти, багаті корисними вуглеводами допоможуть схуднути, підтримувати свою вагу та добре себе почувати.