Леся Цуренко здобула переконливу перемогу над чемпіонкою US Open у першому колі WTA 1000

Українська тенісистка Леся Цуренко (85 WTA) вдало розпочала виступи на хардовому турнірі WTA 1000 у Торонто. У першому колі українка несподівано переграла чемпіонку US Open 2019, канадку Б’янку Андреєску (175 WTA) за три сети.

Перший сет для Лесі виявився розгромним: українка програла сет, не вигравши жодного гейму, оскільки Андреєску повністю домінувала на корті.

Другий сет розпочався з брейку на подачі Цуренко, але вперше у цьому матчі у неї з’явився геймбол. Після цього Леся зробила зворотний брейк і, поступаючись 1:2, виграла чотири поспіль гейми, закривши сет на свою користь з рахунком 6:3.

Вирішальний сет почався для Цуренко дуже вдало: вона виграла перші 5 геймів і мала 30:0 на своїй подачі. Однак Андреєску не здавалася і додала інтриги до матчу.

Канадка виграла 4 гейми, зрівнявши рахунок до 4:5 (15:15). На щастя, українка змогла зібратися і виграти три останні розіграші, забезпечивши собі перемогу в напруженому поєдинку.

Поєдинок тривав понад 2 годин. За цей час Леся жодного разу не подала навиліт, допустила 5 подвійних помилок та реалізувала 6 з 9 брейк-пойнтів.

  • WTA 1000. Торонто. 1/32 фіналу

Б’янка Андреєску (Канада) – Леся Цуренко (Україна) – 6:0, 3:6, 4:6

В 1/16 фіналу Леся зіграє з “нейтральною” тенісисткою Анною Калінською.

Леся стала третьою українською тенісисткою, яка змогла виграти свій перший матч на кортах Торонто. Раніше це вдалося Марті Костюк і Еліні Світоліній, які у другому колі проведуть “українське дербі”.

Ще одна українка, Даяна Ястремська, не змогла подолати американку Тейлор Таунсенд у першому колі. Перший сет Даяна програла, а у другому знялася в середині партії.

Читайте також: