Світоліна зазнала поразки від Крейчикової та завершила виступи на Олімпіаді

Українська тенісистка Еліна Світоліна зазнала поразки на стадії 1/8 фіналу Олімпіади-2024. У трьох сетах вона поступилася чеській тенісистці Барборі Крейчиковій.

На старті Олімпіади Світоліна обіграла японку Учіджиму, а потім здолала шосту ракетку світу Джессіку Пегулу. Суперницею Світоліної в 1/8 фіналу стала чешка Барбора Крейчикова, цьогорічна переможниця Вімблдону.

Світоліна розпочала матч із ривка 3:0 на початку першої партії. Однак втримати цей рахунок Еліні не вдалося: Барбора зрівняла рахунок завдяки двом брейкам на геймах українки. Підсумок першої партії визначився тайбрейком, де Світоліна також лідирувала 3:0, але знову не втримала перевагу і поступилася 5:7.

Другий сет закінчився на користь Світоліної. Зробивши брейк у третьому геймі, українка не програла жодного гейму на власній подачі, а у сьомому геймі подвоїла свою перевагу та перемогла 6:2.

Третій та вирішальний сет Еліна розпочала з відриву 2:0. Проте у наступних двох геймах Барбора відігралася. У восьмому геймі, за рахунку 4:3, Крейчикова взяла медичний тайм-аут через проблеми з ногою. Після повернення зробила брейк і таким чином вирвала перемогу.

  • Олімпіада-2024. 1/8 фіналу

Еліна Світоліна (Україна) — Барбора Крейчикова (Чехія, 9) 1:2 (6:7(5), 6:2, 4:6)

Читайте також: