Легендарний стрибун з жердиною Сергій Бубка пронесе олімпійський вогонь перед церемонією відкриття Ігор-2024

Олімпійський чемпіон з легкої атлетики та колишній президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка нестиме олімпійський вогонь перед церемонією відкриття Ігор-2024.

У п’ятницю, 26 липня, олімпійський вогонь прибуде до міста Сен-Дені, після чого пройде через олімпійське селище та арену “Стад де Франс”. У церемонії, крім Бубки, візьмуть участь американський виконавець Snoop Dogg і французька акторка Летиція Каста, а також інші відомі особистості.

Цього ж дня відбудеться й офіційне відкриття Олімпіади-2024. Вперше в історії церемонія проходитиме не на стадіоні, а на річці Сена, де кожна делегація буде представлена окремим човном.

Олімпійський вогонь розпочав свій шлях до Парижа 16 квітня. На початку травня він прибув до Франції, зокрема до Марселя, де у церемонії старту естафети олімпійського вогню взяла участь українська гімнастка Марія Височанська.

Зазначимо, Бубка виграв “золото” на Олімпійських іграх 1988 року в Сеулі, тріумфувавши у стрибках з жердиною. За свою кар’єру він 17 разів встановлював світові рекорди в цій дисципліні. Також Бубка тричі ставав чемпіоном світу з легкої атлетики під прапором України.

Літні Олімпійські ігри 2024 року пройдуть у Франції з 26 липня по 11 серпня. На змаганнях буде розіграно 329 комплектів нагород у 32 видах спорту. Україну в Парижі представлятимуть 140 спортсменів у 23 видах спорту.

Читайте також: