Ямайська легкоатлетка не поїде на Олімпіаду: її замінить українка

Асоціація легкої атлетики Ямайки (JAAA) не змогла заявити на Олімпійські ігри 2024 багаторазову чемпіонку з легкої атлетики та чинну володарку національного рекорду в метанні молота Найоку Клуніс. Все через ураган.

В JAAA заявили, що через ураган Беріл, який накрив країну на початку липня, не було електрики та доступу до інтернету, тому спортсменку не вдалося заявити на Ігри.

“Ми глибоко засмучені тим, що виникла ця ситуація, і докладаємо всіх зусиль, сподіваючись, що World Athletics і МОК знайдуть спосіб дозволити Клуніс брати участь в Олімпійських іграх”, – підкреслили в JAAA.

Клуніс навіть подала апеляцію до Спортивного арбітражного суду (CAS), але її відхилили. Це пояснили тим, що минуло вже 10 днів, це той термін, коли можна вирішувати суперечки. Крім того, суд не має юрисдикції для розгляду цієї справи.

Тепер квоту, яку мала використати ямайська спортсменка, віддали українській легкоатлетці, 29-річній Ірині Климець. Для уродженки Волині це буде третя Олімпіада поспіль. На іграх в 2016-му та 2020-му роках метальниця молоту не змогла подолати кваліфікацію.

Ямайська легкоатлетка не поїде на Олімпіаду: її замінить українка

Читайте також: