Американський репер Снуп Догг пронесе олімпійський вогонь у день відкриття Ігор-2024 у Парижі

Знаменитий американський репер та актор Снуп Догг стане одним із факелоносців на фінальному етапі шляху Олімпійського вогню перед церемонією відкриття ОІ-2024 у Парижі.

52-річний виконавець пронесе Олімпійський вогонь вулицями Сен-Дені – північного передмістя Парижа, де знаходиться олімпійський стадіон “Стад де Франс”. Йому складуть компанію французький колега MC Solaar та актриса Летиція Каста.

Згідно з ідеєю організаторів, Олімпійський вогонь буде встановлений на одній із головних пам’яток Парижа – Ейфелевій вежі. Ім’я того, хто запалить вогонь на церемонії відкриття Ігор (26 липня), тримається у суворому секреті. Серед кандидатів на цю почесну роль називають легендарну легкоатлетку Марі-Жозе Перек, а також знаменитого футболіста та тренера Зінедіна Зідана.

Літні Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Франції з 26 липня по 11 серпня. На змаганнях буде розіграно 329 комплектів нагород у 32 видах спорту.

Україну в Парижі представлять 140 спортсменів у 23 видах спорту. Це найменше представництво “синьо-жовтих” під час виступів на Олімпіаді.

Читайте також: