Франція відмовила в акредитації на Олімпіаду-2024 низці росіян та білорусів

Влада Франції відмовила у допуску на Олімпіаду-2024 близько 100 іноземцям, які хотіли працювати на Іграх у Парижі як журналісти, фізіотерапевти та інший технічний персонал.

Французи побоювалися напливу потенційних шпигунів, розповів міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен. Серед них – представники Росії, Білорусі та кількох інших країн, які міністр не став розкривати.

“Ймовірно, вони приїхали не для того, щоб здійснювати теракти. Але, крім розвідки та традиційного шпигунства, існує можливість отримати доступ до комп’ютерних мереж, щоб здійснити кібератаку”, – сказав Дармарен.

“Ми відмовили великій кількості “журналістів” (з росії), які стверджували, що хочуть висвітлювати Ігри. З іншого боку, ми допустили присутність росіян, які працюють у Міжнародному олімпійському комітеті. Ми виходимо з принципу обережності”.

Нашу країну в Парижі представлять 140 спортсменів у 23 видах спорту. Це найменше представництво “синьо-жовтих” під час виступів на Олімпіаді.

Літні Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Франції з 26 липня по 11 серпня. На змаганнях буде розіграно 329 комплектів нагород у 32 видах спорту.

Читайте також: