УЄФА назвала найкращий гол Євро-2024 за версією вболівальників

Фанати назвали найкращим голом на Євро-2024 удар захисника збірної Туреччини Мерта Мюлдюра. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Мерт Мюлдюр, 25-річний захисник збірної Туреччини та клубу “Фенербахче”, разом із національною командою дійшов до чвертьфіналу цьогорічного розіграшу континентальної першості. Він зіграв у чотирьох із п’яти матчів і відзначився одним голом.

Єдиний гол на Євро-2024 Мюлдюр забив у першому турі групового етапу проти Грузії (3:1), відкривши рахунок на 25-й хвилині матчу. Гравець збірної Грузії намагався вибити м’яч зі штрафного майданчика головою, але той потрапив до Мюлдюра, який поцілив у праву “дев’ятку” воріт суперника.

Уболівальники визнали цей гол найкращим на Євро-2024. Він також увійшов до десятки найкращих за версією УЄФА, посівши шосте місце.

Друге місце у рейтингу посів гол наймолодшого бомбардира Ламіна Ямаля у півфіналі Євро-2024, який УЄФА визнала найкращим на цьогорічному турнірі континентальної першості. Третє місце у цьому голосуванні вболівальники віддали іншому турецькому футболісту Арді Гюлеру, який також відзначився голом у матчі проти Грузії.

Топ-5 найкращих голів Євро-2024 за версією уболівальників

  1. Мерт Мюлдюр (Туреччина — Грузія, 1-й тур)
  2. Ламін Ямаль (Іспанія — Франція, півфінал)
  3. Арда Гюлер (Туреччина — Грузія, 1-й тур)
  4. Джуд Беллінгем (Англія — Словаччина, 1/8 фіналу)
  5. Джердан Шачірі (Шотландія — Швейцарія, 2-й тур)

Читайте також: