Шість українських тенісисток пробились до основного списку US Open-2024: хто потрапив до заявки

Організатори Відкритого чемпіонату США з тенісу оголосили основний та резервний списки гравців, які матимуть змогу зіграти на турнірі. Одразу 11 українських тенісисток (6 у основній сітці, 5 – кваліфікація) здобули право виступити на Відкритому чемпіонаті США з тенісу, який розпочнеться 26 серпня і триватиме до 8 вересня.

Хто з українок зіграє на US Open-2024

Марта Костюк, перша ракетка України (19-те місце WTA), буде сіяною на турнірі. До неї приєднаються ще дві сіяні українки: Даяна Ястремська (25-та) та Еліна Світоліна (30-та), яка перед цим вилетіла у чвертьфіналі Вімблдону.

Ще три українки пробилися до основного раунду: Ангеліна Калініна, Леся Цуренко та Катерина Байндль, яка використала захищений рейтинг.

У кваліфікації за право виступити в основному раунді позмагаються: Дар’я Снігур, Юлія Стародубцева, Катаріна Завацька, Анастасія Соболєва та Валерія Страхова.

Зазначимо, що серед українок на US Open найкращий результат показала екс-перша ракетка України Еліна Світоліна — досягла півфіналу у сезоні 2019 року. У минулому році Еліна вилетіла з турніру на стадії 1/32 фіналу.

Читайте також: