Українські дзюдоїсти стали призерами Європейських університетських ігор

З 12 до 24 липня в угорських містах Дебрецен і Мішкольц проходять шості Європейські університетські ігри, що зібрали найкращих студентів-атлетів з усієї Європи. Ці змагання проводяться раз на два роки під патронатом Європейської асоціації університетського спорту (EUSA) та за підтримки Міжнародної федерації університетського спорту (FISU).

Про те, як виступила на цих змаганнях українська збірна, розповіли в Федерації дзюдо України.

Цьогоріч в Іграх беруть участь понад 4500 учасників з більш ніж 40 країн, які представляють понад 350 університетів. Спортсмени змагаються за нагороди у 18 видах спорту, серед яких і дзюдо. Представники збірної України взяли участь як в індивідуальних, так і командних змаганнях.

Відкрив рахунок нагород для України Микита Голобородько, який виборов бронзу у ваговій категорії до 66 кг. У медальній сутичці українець переміг Антоніна Дворачека із Чехії.

У категорії до 90 кг Олексій Болдирєв впевнено дійшов до фіналу, де поступився грузину Акакію Джапарідзе і здобув срібну медаль. Олексій Моїсєєв (понад 100 кг) у сутичці за бронзу переміг Стефа Ван Кампена з Нідерландів.

У змішаному командному турнірі збірна Сумського державного університету з дзюдо здобула чемпіонство і підійнялася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.

На шляху до титулу українські дзюдоїсти спочатку у кваліфікації здолали команду Університету прикладних наук з Нідерландів з рахунком 4:1, після чого у півфіналі не залишили шансів французам з Орлеанського університету(4:0).

Фінальний поєдинок проти команди Віндесхеймського університету прикладних наук з Нідерландів українці провели дуже впевнено, перемігши з рахунком 4:1.

До складу золотої команди Сумський державний університет увійшли: Владислав Казіміров, Вікторія Гриценко, Тетяна Лімзаєва, Алєксєй Моісєєв, Марія Рицька, Олексій Болдирєв, Анастасія Антипіна, Микита Голобородько.

Третій рік поспіль саме українські дзюдоїсти стають чемпіонами в турнірі серед змішаних команд на European Universities Games.

Читайте також: