Марина Бех-Романчук здобула “бронзу” на етапі Діамантової Ліги в Монако

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук провела свій перший старт сезону 2024 року в потрійному стрибку і здобула бронзову медаль на етапі Діамантової ліги в Монако.

Її підготовка до Олімпіади 2024 розпочалася саме на цьому етапі, де вона змагалася із володаркою сезонного рекорду Теєю Лафонд, переможницею двох етапів цьогорічної серії Леяніс Перес Ернандес та другою топстрибункою світового рейтингу Шанікою Рікеттс, а також іншими суперницями.

Марина стартувала з третього результату турніру – 14.45 метра в першому стрибку. Її другий стрибок на 14.81 метра вивів її в лідери змагань і став четвертим найкращим у кар’єрі українки в цій дисципліні.

Після третього раунду стрибків Перес Ернандес (14.95 метра) та Лафонд (14.87 метра) випередили Марину, показавши другий і третій топрезультати сезону в світі відповідно. Бех-Романчук залишалася третьою з показником другої спроби.

На жаль, покращити результат в наступних чотирьох спробах їй не вдалося, зокрема, четвертий стрибок не був зарахований. Перес Ернандес же на шляху до “золота” перевершила власний рекорд сезону, стрибнувши на 14.96 метра.

  • Діамантова ліга-2024. Монако. Потрійний стрибок
  1. Леяніс Перес Ернандес (Куба) — 14.96 м
  2. Тея Лафонд (Домініканська республіка) — 14.87 м
  3. Марина Бех-Романчук (Україна) — 14.81 м

Читайте також: