МОК оголосив про 12-річне партнерство з Саудівською Аравією для проведення кіберспортивної Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оголосив про укладення 12-річного контракту з Національним олімпійським комітетом Саудівської Аравії для проведення кіберспортивних Ігор.

Перша в історії кіберспортивна Олімпіада відбудеться у 2025 році та проводитиметься регулярно, але точну періодичність змагань організація наразі не називає.

Деталі угоди оприлюднили на тлі першого в історії чемпіонату світу з кіберспортивних дисциплін, який стартував 3 липня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія та триватиме два місяці.

“Нам дуже пощастило працювати із НОК Саудівської Аравії, бо він має чудовий — якщо не унікальний — досвід у сфері кіберспорту. Уклавши партнерство із саудівським НОК, ми також переконалися, що будуть дотримані олімпійські цінності, зокрема щодо ігор у програмі змагань, просування гендерної рівності та залучення молодіжної аудиторії”, — сказав президент МОК Томас Бах.

Зазначимо, що окрім кіберспортивної Олімпіади, Саудівська Аравія буде приймати чемпіонат світу з футболу 2034 року, стане місцем проведення одних з найграндіозніших боксерських поєдинків, таких як зустріч Олександра Усика та Тайсона Ф’юрі за чемпіонський титул у суперважкій вазі, а також прийме зимові Азійські ігри 2029 року.

Читайте також: