“Ми їх взагалі не помічаємо”: президент НОК розповів про правила для українців щодо росіян на ОІ-2024

Національний олімпійський комітет розробив ряд рекомендацій щодо поведінки “нейтральних” спортсменів, щоб забезпечити їхню безпеку та уникнути можливих провокацій від російських представників на Олімпійських Іграх-2024.

Під час брифінгу в Медіацентрі Україна президент НОК Вадим Гутцайт виклав основні вимоги, які повинні дотримуватись українські спортсмени.

“В рекомендаціях, які ми розробили разом з Міністерством молоді та спорту вказано, що ми не тиснемо руки, ми не спілкуємось, ми не фотографуємось, ми не стоїмо разом, ми не стоїмо на підходах до ЗМІ – ми взагалі їх не помічаємо. Для нас в такій ситуації важлива безпека наших спортсменів – щоб не було жодної провокації. Тому і наші спортсмени повинні теж контролювати свій простір, де вони знаходяться, щоб не було тих спортсменів”, – сказав Гутцайт.

Нагадаємо, 26 липня стартує літня Олімпіада-2024 у Парижі. Україну на цих іграх буде представляти загалом 140 спортсменів, що трохи менше, ніж на Олімпіаді в Токіо (155). Також варто відзначити, що російські борці відмовились брати участь у цьогорічних Іграх.

Читайте також: