Стало відомо, скільки спортсменів візьмуть участь в Паралімпійських іграх

З 28 серпня до 8 вересня розпочнуться Паралімпійські ігри. Зараз національні паралімпійські збірні команди з видів спорту активно готуються, добираючи прикінцеві паралімпійські ліцензії до Парижу. XVII літні Паралімпійські ігри – восьмі літні Ігри за участі спортсменів-паралімпійців незалежної України – лідерів світового паралімпійського руху.

За роки Незалежності нашої держави українські паралімпійці взяли участь у 7 літніх і 7 зимових Паралімпійських іграх та вибороли загалом 613 медалей (472 – на літніх Іграх і 141 – на зимових).

На XVII літніх Паралімпійських іграх національна паралімпійська збірна команда України планує виступити у 17 видах спорту (легка атлетика, пауерліфтинг, дзюдо, стрільба з лука, настільний теніс, фехтування на візках, стрільба кульова, плавання, академічне веслування, велоспорт, голбол, пара каное, пара триатлон, бадмінтон, тхеквондо, боча, волейбол сидячи) із 22, представлених у програмі ігор Паралімпіади. І це буде найбільше представництво України у видах спорту – вперше – 17.

Станом на 11 липня 2024 року спортсмени збірної здобули 119 ліцензій у 16 видах спорту (пара велоспорт (3), пара веслування академічне (4), пара легка атлетика (27), пара плавання (37), боча (3), пара кульова стрільба (6), пара стрільба з лука (5), пара каное (5), пара тхеквондо (1), фехтування на візках (9), пара теніс настільний (9), пара пауерліфтинг (5), пара бадмінтон (2), пара триатлон (1), пара голбол (1) (чоловіки), волейбол сидячи (1) (чоловіки)).

Наразі це – 134 спортсмени ( 93 чоловіків, 41 жінка). Але ліцензійний процес триває – наразі виборюються ліцензії ще у 1 виді спорту. Результати стануть відомі в середині липня.

Читайте також: