Україна визначилася із представницею в особистому багатоборстві на Олімпіаді-2024

Збірна України з художньої гімнастики оголосила склад на Олімпійські ігри-2024, визначивши єдину представницю в особистих змаганнях. Склад команди опублікований на сайті НОК.

Україну в особистому багатоборстві на Олімпійських іграх 2024 року з художньої гімнастики представить 16-річна Таїсія Онофрійчук. Для Таїсії, яка проводить свій перший сезон серед дорослих, це буде дебют на Олімпіаді.

Спочатку очікувалося, що представницею України стане лідерка збірної 20-річна Вікторія Онопрієнко. Проте, через проблеми зі здоров’ям, Вікторія не змогла кваліфікуватися до фіналу багатоборства на чемпіонаті Європи-2024, й, відповідно, не потрапила до олімпійської заявки.

Отже, тренерський штаб вирішив включити до заявки Таїсію Онофрійчук, яка на Чемпіонаті Європи-2024 здобула “бронзу” у вправах з обручем і фінішувала дев’ятою у багатоборстві.

Онофрійчук стане наймолодшою гімнасткою, яка представлятиме Україну в особистих змаганнях на Олімпіаді. Попередній рекорд належав Вікторії Онопрієнко, яка встановила його на Іграх у Токіо в 17 років.

Читайте також: