Таїсія Онофрійчук здобула першу “бронзу” в кар’єрі на Євро з художньої гімнастики

Україна здобула свою першу медаль на чемпіонаті Європи-2024 з художньої гімнастики, який проходить у Будапешті, Угорщина. У вправі з обручем нагороду здобула 16-річна спортсменка Таїсія Онофрійчук.

За результатами кваліфікації в особистому багатоборстві до фіналу пройшла лише Онофрійчук. Вона змогла потрапити до чотирьох фіналів: особистого багатоборства, а також вправ з обручем, м’ячем та стрічкою.

У першому фіналі Онофрійчук вже здобула нагороду, ставши бронзовою призеркою у змаганнях з обручем. Її виступ оцінили на 34.900 бала, що менше, ніж у Боряни Калейн та Стіліани Ніколово з Болгарії.

Незважаючи на це, Таїсія мала можливість виграти “золото”. Але через помилку у одному кроці їй зняли пів бала, відділивши її від чемпіонки Калейн на 0.350 бала. Під час вправи з м’ячем вона також допустила помилку, не зловивши предмет, і посіла останнє місце у фіналі.

Найкращий результат гімнастка показала у вправах зі стрічкою, але й там не змогла вибороти медаль, зайнявши шосте місце через втрату стрічки на початку виступу.

У 2024 році Онофрійчук здобула шість медалей на рівні дорослих Кубків світу та Гран-прі. На Гран-прі Тарту Таїсія здобула золото у вправах з булавами, а також “бронзу” у багатоборстві.

Читайте також: