Захисника збірної Туреччини можуть дискваліфікувати на чвертьфінал Євро-2024: відома причина

У вівторок, 2 липня, відбулися останні матчі за вихід у чвертьфінал Євро-2024. У одному з них збірна Туреччини перемогла збірну Австрії з рахунком 1:2.

Після другого голу, забитого у ворота Австрії, захисник Туреччини Меріх Демірал показав контроверсійний жест “Вовчий салют”. Цей жест пов’язується з угрупуванням “Сірі вовки” (“Бозкрут”) і заборонений в кількох країнах Європи, включаючи Австрію та Францію, через його правий та радикальний характер, який спирається на турецький націоналізм. Німецька влада характеризує ідеологію цієї організації як антисемітську та расистську.

Представники УЄФА розглядають ці дії як “неналежну поведінку” Демірала. Якщо провина буде доведена, його можуть дискваліфікувати на чвертьфінал Євро-2024.

Причому, сам футболіст заявив, що його наміром було лише відсвяткувати гол і не образити нікого. Він також відзначив, що пишається своєю турецькою національністю.

Зазначимо, що у чвертьфіналі Туреччина зіграє проти збірної Нідерландів. Матч відбудеться 6 липня о 22:00 за київським часом.

Читайте також: