Найкорисніші продукти для печінки
Печінка – фільтр, який позбавляє наш організм від шкідливих речовин. Якщо погано працює печінка – погано усьому тілу. Тому необхідно включити до раціону продукти, які покращать роботу нашого, такого важливого, фільтру
Фахівці рекомендують вживати білу рибу нежирних сортів, це може бути судак та мінтай. Хліб краще вибирати житній та пшеничний, м’ясо та птицю бажано їсти в обробленому вигляді, тобто переробити їх на фрикадельки або парові котлети.
Що ще сподобаєтьсмя печінці:
- Овочеві супи з фрикадельками.
- Рослинна, а краще оливкова олія, вершкове масло, але маленькими порціями.
- Яйця, можна варені, можна омлет, та краще без жовтка.
- Сирі, варені, тушковані овочі у подрібненому вигляді.
- Фрукти. Також можна корисні солодощі: мед, мармелад, зефір, пастила, варення.
- Молочка. Молоко, знежирений сир, кисле молоко, кефір, йогурти без наповнювача.
- Чорний та зелений чай. Також можна відвар шипшини.