Румунія та Словаччина нічиєю позбавили Україну шансів на плей-оф Євро-2024

У середу, 26 червня, збірні Словаччини та Румунії зійшлися в матчі заключного третього туру групи Е фінальної частини Євро-2024. Поєдинок проходив на “Франкфурт Арені” у Франкфурті.

Обидві команди, які мали надії на вихід у плей-оф, завершили матч нічиєю. У паралельній зустрічі збірна України зіткнулася з Бельгією, і для неї було вельми важливо, щоб цей поєдинок визначив переможця серед їхніх попередніх суперників.

Спочатку здавалося, що словаки, як мінімум, претендують на перемогу. Вони відкрили рахунок у першому таймі завдяки голу Ондрея Дуди, який вразливо пробив головою після навісу від Юрая Куцки у ворота Флоріну Ніце.

Проте до перерви румуни зрівняли рахунок. Арбітр після перегляду відеоповторів призначив пенальті, який успішно реалізував Разван Марін.

У другому таймі обидві команди грали обережно, уникаючи ризиків, тож матч завершився нічиєю, яка була передбачена ще до початку гри.

В іншій грі групи Україна і Бельгія не забили голів, і тепер всі збірні групи E мають по чотири очки. Розподіл місць і кваліфікація до плей-оф залежатимуть від різниці забитих та пропущених м’ячів.

Румунія, завдяки великій перемозі над Україною (3:0) у першому турі, посідає перше місце у групі, словаки виходять у плей-оф з третього місця, а збірна України, очолювана Сергієм Ребровим, залишається четвертою і вибуває з турніру.

Читайте також: