Україна завоювала три ліцензії на Олімпіаду-2024 у брейкінгу

Україна буде мати одразу трьох представників у змаганнях з брейкінгу на Олімпійських іграх-2024. Ліцензії вдалося здобути після олімпійського кваліфікаційного відбору.

У межах цих змагань було розподілено по 10 ліцензій серед чоловіків та жінок, які отримали найкращі результати за два етапи. Максимальна кількість ліцензій для однієї країни складає 4 (по дві серед чоловіків та жінок).

Україна була представлена п’ятьма спортсменами у брейкінгу під час відбору – три бі-гьорл та два бі-бої. Вони активно претендували на максимальну кількість квот до останнього моменту, і в результаті здобули три ліцензії.

Хто виступить на Олімпіаді-2024 у брейкінгу від України

  • Жінки: Kate (Катерина Павленко), Stefani (Анна Пономаренко)
  • Чоловіки: Kuzya (Олег Кузнєцов)

У жіночному заліку Катерина Павленко зайняла сьоме місце після двох змагань, а Анна Пономаренко фінішувала дев’ятою, забравши останнє прохідне місце. У чоловічому заліку Олег Кузнєцов також став дев’ятим, здобувши останню ліцензію.

Змагання з брейкінгу на Олімпіаді-2024 відбудуться 9-10 серпня. Першими стартують жінки, а на наступний день – чоловіки.

Усього на Олімпійських іграх буде 16 учасників у категоріях бі-бої та бі-гьорл. Найбільше учасників представлять Франція, Японія та США (по 4 спортсмени), Україна, Нідерланди та Китай матимуть по 3 учасники. Всього ліцензії на участь у змаганнях з брейкінгу отримали представники 16 країн.

Читайте також: