Україна вперше буде представлена на Олімпійських іграх в скелелазінні

За медалі Олімпійських ігор-2024 боротимуться два українських скелелази. В угорському Будапешті завершилася Олімпійська кваліфікаційна серія у дисциплінах швидкість, болдеринг, трудність.

Євгенія Казбекова стала фіналісткою обох етапів у двоборстві (болдеринг і трудність). І у підсумку гарантувала собі місце не нижче шостого, тоді як як для ліцензії потрібно було фінішувати у топ-12. Спортсменка здобула першу в історії України олімпійську ліцензію зі скелелазіння.

Згодом до нашої олімпійської команди приєднався Ярослав Ткач. У змаганнях з дисципліни швидкість у Будапешті спортсмен дістався стадії 1/8 фіналу, а на попередньому етапі в Шанхаї посів 4-те місце. Цього виявилося достатньо, щоб втриматися в числі семи спортсменів, які ще не мали олімпійської ліцензії.

Нагадаємо, XXXIII літні Олімпійські ігри-2024 пройдуть в Парижі з 26 липня по 11 серпня. Останній раз Париж приймав Олімпійські ігри в 1924 році.

Для французів 33-та Олімпіада стане символічною, адже це буде означати повернення через 100 років Ігр до Франції. У програмі буде представлено 32 види спорту: легка атлетика, волейбол, гандбол, гольф, вітрильний спорт, настільний теніс, баскетбол, бокс, велоспорт, водне поло, футбол, хокей на траві та інші.

Читайте також: