Рятуємося від спеки уночі: як правильно спати улітку

Прохолодні дня потрохи відступають, і починається справжня літня спека. Ми вде писали, які продукти допоможуть втамувати спрагу. Тепер дізнаємося, як краще спати у спекотні дні, аби було комфортно і зручно.

Саме про це розповів експерт зі сну, засновник бренду зручних матраців і подушок Джеймс Лейнхардт. Він дав кілька порад, як врятуватися від спеки уночі, і в яких позах  ліпше спати, щоб не було так спекотно.

Звичайно, можна скористатися вентиляторами, кондиціонерами, які допоможуть охолодити усе тіло. Та наврядчи гучний звук мотору посприяє гарному сну.

Лейнхардт зазначив, що у людини найтеплішими частинами тіла є лоб та нижня частина хребта. Тобто саме їх потрібно охолодити, щоб інші частини тіла себе добре почували, аби добре спати. Можна накласти холодний компрес, чи бутилку з прохолодною водою.

Також за словами експерта, потрібно підібрати правильне положення для сну, щоб найтепліші частини тіла якнайменше контактували з ліжком.

Він порадив “позу мрійника” – лежачи на боку, коліна підтягнути до себе, а між ногами затиснути невеличку подушку, або інакше це можна назвати положенням плода в утробі матері. За його словами, тіло у такому положенні швидше охолоне.

Найгіршою позою для сну Лейнхардт назвав лежання на животі. Він назвав її “автомобільною аварією, якої слід уникати, як чуми”. Адже в такому положенні, за його словами, скручується шия, яка потім буде боліти разом зі спиною.

Також не забувайте про одяг, в якому спите, він повинен бути з легких натуральних тканин.

Приємного літнього сну!