Вімблдон оголосив про рекордний призовий фонд: скільки зароблять тенісисти

У понеділок, 1 липня стартує Вімблдон – третій Грендслем сезону та найпрестижніший тенісний турнір на траві. Цього року організатори оголосили про рекордний призовий фонд, який стане найбільшим за всю історію Вімблдону.

У 2024 році сума призових коштів зросте на 11.9% порівняно з попереднім сезоном і досягне рекордних 50 мільйонів фунтів стерлінгів (59.2 мільйона євро).

Переможці чоловічого та жіночого одиночних турнірів отримають найвищий гонорар у розмірі 3.2 мільйона євро кожен. Віце-чемпіони отримають 1.6 мільйона євро. Учасники основної сітки одиночного розряду Вімблдону-2024 зароблять по 71 тисячі євро.

Призові кошти для чемпіонів жіночих та чоловічих парних турнірів становитимуть по 77 тисяч євро, а загальний призовий фонд для змагань на інвалідних візках складає 1.2 мільйона євро.

Голова All England Club, Деббі Джеванс, оголосила про збільшення призових, пояснивши це зростанням інтересу до тенісу, зокрема до Вімблдону.

“Інтерес до відвідування Вімблдону ніколи не був таким великим, завдяки безпрецедентному попиту на квитки через наше публічне голосування та корпоративну гостинність. Процвітаючий, успішний чемпіонат дає нам можливість віддавати користь: спорту, нашій місцевій громаді та стратегічно інвестувати в майбутнє”, – цитує Джеванс видання Reuters.

Цьогоріч Маркета Вондроушова з Чехії захищатиме своє звання чемпіонки Вімблдона. У минулому році вона перемогла Онс Жабер у фіналі й здобула свій перший Грендслем у кар’єрі.

Нагадаємо, шість українських тенісисток будуть представлені в основній сітці Вімблдона-2024. Серед сіяних гравців турніру з трьох українок виступлять Еліна Світоліна, Марта Костюк і Даяна Ястремська. Леся Цуренко, Ангеліна Калініна та Катерина Байндль почнуть свої виступи у головній сітці турніру як несіяні учасниці.

Читайте також: