Перша ракетка світу Іга Швьонтек пропустить старт трав’яного сезону: відома причина

Перша ракетка світу Іга Швьонтек не зможе взяти участь у початку трав’яної частини сезону. Польська тенісистка вирішила відмовитися від участі у турнірі WTA в Берліні, на який була заявлена, про що повідомили організатори змагань.

Швьонтек завершила ґрунтову частину сезону з перемогою на Ролан Гарросі. Це дозволило польській тенісистці стати другою в історії, хто здобув “потрійну корону” на ґрунті.

Іга планувала розпочати трав’яний сезон у Берліні, де основна сітка турніру WTA 500 стартує у суботу, 15 червня. Проте перша ракетка світу вирішила знятися з турніру, пояснюючи це необхідністю “відпочинку та відновлення” після виснажливої частини ґрунтового сезону.

Відсутність Швьонтек на турнірі в Берліні підводить під сумнів підготовку польської тенісистки до трав’яного сезону взагалі. На наступний рейтинговий турнір у Гамбургу, який розпочинається 23 червня, полька наразі не зареєстрована, тоді як 1 липня вже починається Вімблдон.

Також Швьонтек висловила бажання взяти участь у літніх Олімпійських іграх 2024 року, які пройдуть у Парижі. Змагання з тенісу на Олімпіаді відбудуться на ґрунтових кортах, що відповідає улюбленому покриттю тенісистки.

Однак, перед Олімпіадою, польська тенісистка планує зіграти на Вімблдоні та інших трав’яних турнірах. Це означатиме, що їй двічі доведеться змінювати покриття протягом короткого проміжку часу.

Останній матч на траві Швьонтек зіграла на Вімблдоні-2023, де в чвертьфіналі програла Еліні Світоліній.

Читайте також: