“Antares cup”: у Камʼянському провели ll Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики

9 червня у Камʼянському на базі СК “Прометей” відбувся ll Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики “Antares cup”.

Змагання зібрали більше 500 учасниць з Харкова, Одеси, Дніпра, Запоріжжя, Кропивницького, Кременчука, Лозової, Новомосковська, Нікополя та Кам’янського. Вікова категорія – від 6 до 16 років.

За словами тренера з художньої гімнастики ДЮСШ №2 та головного організатора турніру Анастасії Черікової, такі заходи є надзвичайно важливими в сучасних умовах.

– Дніпропетровська область відзначається проведенням змагань на дуже високому рівні. У часи повномасштабного вторгнення подібні турніри мають особливе значення для молоді та тренерів. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб зібрати та об’єднати усіх дітей разом. Сьогодні тут присутні спортсменки з прифронтових міст, які постійно перебувають під обстрілами. На жаль, деяким дівчатам не вдалося приїхати. Незважаючи на всі труднощі, такі події демонструють силу духу та єдність нашої малечі, яка продовжує тренуватися і змагатися заради майбутнього, – підкреслила Анастасія Черікова.

На захід завітали почесні гості: міський голова Андрій Білоусов, секретар Кам’янської міської ради Наталія Ктітарова, голова Камʼянської районної ради Максим Чехута, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор СК “Прометей” Андрій Дроговоз, суддя міжнародної категорії, головний секретар змагань Аліна Яковець, а також депутати Кам’янської міської ради та Камʼянської районної ради.

– Для нас честь приймати в цьому залі змагання такого високого рівня. Художня гімнастика – вид спорту, який дуже популярний у всьому світі. Це справжнє мистецтво, що включає в себе як фізичну, так і естетичну складову. Я хочу привітати усіх спортсменок та побажати вам подальших здобутків. Дякуємо захисникам та захисницям, завдяки яким наші діти можуть займатися спортом, творчістю та розвивати свої таланти, – наголосив мер.

Протягом трьох днів юні спортсменки демонстрували свою майстерність, гнучкість, красу та грацію. За результатами останнього змагального дня визначилися призери та переможці серед дівчат 2016 року народження. Гімнасток нагородили кубками, медалями та подарунками.

Після виступів вихованки кам’янської ДЮСШ №2 поділилися своїми враженнями та емоціями, відзначивши, що вони не лише змагалися, але й представили власний показовий номер.

– Це дуже атмосферні змагання. Нам вдалося зробити все досить вдало та без втрат. Але звичайно без хвилювання та незначних помилок не обійшлося, – розповіли дівчата.

Читайте також: