Святослав Михайлюк пробився до фіналу НБА та став другим українцем у цій стадії

Святослав Михайлюк став другим українцем в історії, який взяв участь у фіналі Національної баскетбольної асоціації (НБА). Це сталося у першому матчі фінальної серії, де “Бостон Селтікс”, команда українця, зіткнулася з “Даллас Маверікс”.

Вихід до фіналу “Бостону” став результатом перемоги у плей-оф Східної конференції: “Селтікс” перемогли “Індіану Пейсерз” з рахунком 4:0. Михайлюк долучився до успіху команди, вийшовши на майданчик у другій грі та зробивши трьохочковий кидок.

У фіналі НБА команда українця зіткнулася з “Маверікс”, які перемогли “Міннесоту Тімбервулвз” у вирішальній серії Західної конференції з рахунком 4:1.

Перший матч фіналу розпочався з перевагою для “Селтікс”, які відірвалися на 17 очок у першій чверті, з рахунком 37:17. “Маверікс” почали наздоганяти в другій чверті, зменшивши відрив до 21 очка до кінця першої половини з рахунком 63:42 на користь “Селтікс”.

У третій та четвертій чвертях “Даллас” тримав мінімальний відрив, лідируючи з рахунком 24:23 та 23:21 відповідно.

У фінальній чверті з’явився на майданчику українець Святослав Михайлюк. Захисник провів на полі 2 хвилини і 40 секунд, за які заробив 2 очки, отримавши передачу від Сема Хаузера та виконавши двоочковий кидок з трьох метрів.

У підсумку команда українця здобула перемогу з рахунком 107:89, з відривом у 18 очок.

Таким чином, Святослав Михайлюк став другим українським гравцем у історії, який взяв участь у матчі фінальної серії Національної баскетбольної асоціації (НБА). Раніше це досягнення належало лише Станіславу Медведенку, який виступав у складі “Лос-Анджелес Лейкерс”.

Читайте також: