Бій Усика і Ф’юрі приніс дохід понад 90 мільйонів доларів

Бій за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі між українцем Олександром Усиком та британцем Тайсоном Ф’юрі приніс організаторам дохід понад 90 мільйонів доларів.

Доходи від переглядів pay-per-view склали понад 50 мільйонів доларів, можливість перегляду поєдинку купили понад 1,5 мільйона людей. Переважна більшість із них була оформлена у Великій Британії.

Івент також приніс 40 мільйонів доларів від спонсорства та ще понад 3 мільйони доларів від продажу квитків. Усі витрати на виробництво, гонорари бійців, розваги, подорожі та інше коштували близько 120 мільйонів доларів.

Нагадаємо, у ніч на 19 травня Усик завдав Ф’юрі першої поразки в професійній кар’єрі в бою, який пройшов на Kingdom Arena в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія). Перемогу було присуджено українцю роздільним рішенням суддів: 115-112, 113-114 та 114-113.

Усик став першим в епоху чотирьох поясів абсолютним чемпіоном світу у хевівейті. У суперважкій вазі востаннє статусом абсолюту володів Леннокс Льюїс у 1999 році, але тоді для цього звання було достатньо трьох титулів.

Повідомлялося, що між Усиком та Ф’юрі укладено угоду на повторний поєдинок. Циганський король офіційно активував опцію реваншу. Другий бій між Усиком та Ф’юрі відбудеться 21 грудня 2024 року в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія).

Читайте також: