Скандальна гімнастка розповіла, що змусило її завершити кар’єру

Екс-лідерка збірної України з художньої гімнастики Влада Нікольченко наприкінці травня оголосила про завершення спортивної кар’єри.

Після виключення зі складу збірної України минулого року, через скандальні висловлювання на адресу Польщі, Нікольченко повернулася до виступів у сезоні-2024: зокрема, брала участь у Кубку світу та національній першості України. І раптом – через соціальні мережі призерка чемпіонатів світу та Європи повідомила про завершення кар’єри. Тоді Влада пояснила, що вирішальним у цьому стала “одна несправедливість” – гімнастка анонсувала, що найближчим часом повідомить про причини свого відходу.

І от у Telegram-каналі спортсменка врешті розповіла, що рішення піти пов’язане з непотраплянням до складу збірної України на травневий чемпіонат Європи в Італії. В участі у континентальній першості, за словами Нікольченко, їй відмовили через позитивний результат допінг-тестування, який згодом було спростовано.

“Перед останнім чемпіонатом України два тижні я дуже сильно хворіла. Але мала їхати на чемпіонат Європи – дуже хотіла туди потрапити. Мене не допустили до змагань через такий собі “допінг”, який нібито був у препаратах, якими я лікувалася. Як пізніше виявилося, не було там жодного допінгу. Команда поїхала на змагання, а я залишилася поза заявкою, вдома.

Через некомпетентність лікарів, суддів та деяких інших членів збірної дуже багато палок у колеса втикалися. Дуже прикро, але маємо, що маємо”, – написала Влада.

Євро-2024 мало стати вже шостим у кар’єрі Нікольченко, яка здобувала континентальну “бронзу” у вправах з булавами 2019 року. За кар’єру Влада також вигравала бронзову медаль ЧС-2019 у вправах з булавами, дві “бронзи” Європейських ігор-2019 та чотири “золота” етапів Гран-прі з художньої гімнастики.

Читайте також: