Камʼянське приймало відкритий Кубок Дніпропетровської області з тхеквондо

У неділю, 2 червня, у Камʼянському на базі СК “Прометей” пройшов відкритий Кубок Дніпропетровської області з тхеквондо, присвячений памʼяті загиблих Героїв 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.

Свої сили на змаганнях у двох розділах (керугі та пумсе) випробовували близько 230 спортсменів з різних міст нашого регіону: Камʼянського, Дніпра, Кривого Рогу, Новомосковська, Першотравенська та Нікополя.

На урочисте відкриття Кубку, аби привітати бійців, тренерів та вболівальників, завітали почесні гості: міський голова Андрій Білоусов, голова благодійного фонду сприяння 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Віктор Кучинський, староста смт. Карнаухівка Тетяна Фріске, представники 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, керівник благодійного фонду “Ми з Камʼянського” Валерій Пархомчук, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, керівник відокремленого підрозділу тхеквондо ВТФ у Дніпропетровській області Юрій Пальок, директор СК “Прометей” Андрій Дроговоз, а також директори ДЮСШ №1 та ДЮСШ №4 Микита Івашина та Олександр Кірпа.

– Вітаю усіх спортсменів, які сьогодні завітали до Кам’янського з різних міст нашої області. Бажаю вам гарних результатів, а глядачам яскравих вражень. Нехай переможе найсильніший! Вічна пам’ять усім захисникам, завдяки яким ми можемо жити під вільним українським небом, а наші діти – навчатися, займатися спортом та творчістю. Слава Україні, – наголосив мер.

За словами начальника управління молоді та спорту Анатолія Івашини, тхеквондо почало розвиватися в нашому місті ще в 1991 році, ставши одним із перших осередків цього виду спорту.

– Сьогодні в Камʼянському на постійні основі працюють 15 тренерів з тхеквондо, які займаються з більш ніж тисячею дітей. Щороку ми проводимо чимало змагань різного рівня, що відвідують спортсменів з усієї України, а до повномасштабного вторгнення й з інших європейських держав. Ми щиро сподіваємося, що після нашої перемоги ці спортивні традиції будуть відроджені, – зауважив А. Івашина.

Голова благодійного фонду сприяння 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Віктор Кучинський, підкреслив, що ця ініціатива не лише сприяє розвитку спорту в регіоні, але й зміцнює дух єдності та солідарності серед людей. Зазначимо, що саме він з друзями став ініціатором та організатором змагань для наших юних спортсменів.

– Ми зверталися до кількох громад, але саме Кам’янське першим відгукнулося на нашу пропозицію і забезпечило всі необхідні технічні умови для проведення цього заходу. Ми дуже вдячні міському голові Андрію Білоусову, керівнику відокремленого підрозділу тхеквондо ВТФ у Дніпропетровській області Юрію Пальоку та усім містянам, які долучилися до цих змагань. Адже, коли військові відчувають допомогу та увагу від суспільства, це надає їм величезну моральну підтримку, – підкреслив В. Кучинський.

За результатами поєдинків спортсмени були нагороджені грамотами, медалями та кубками.
Крім того, під час заходу працював благодійний ярмарок, що був напрямлений на реалізацію продукції камʼянських майстринь. Усі кошти будуть спрямовані на підтримку Збройних Сил України.

Читайте також: