У Кам’янському змагаються юні плавці

1 червня у басейні “МіКомп” проходить відкритий чемпіонат міста Кам’янське з плавання.

Змагання проходять за підтримки міського голови Андрія Білоусова та ГО “Бджола”.

У чемпіонаті беруть участь 205 спортсменів з шести міст України: Дніпро, Запоріжжя, Київ, Кривий Ріг, Павлоград та Кам’янське. Наше місто представляють більше 70 учасників.

Як розповів директор ДЮСШ№5 Дмитро Краєвський, у змаганнях беруть участь самі маленькі спортсмени, а наймолодшому учаснику всього 6 років. Натомість старші діти, досвідчені плавці, виступають в ролі суддів.

– Ці змагання заключні у цьому навчальному році, – зазначив Д.Краєвський. – Тут зібралися діти, які не так давно тренуються, але вже готові випробувати свої сили. Думаю, наші спортсмени здобудуть багато медалей. Але не завжди перемога – це головне, для таких маленьких, куди важливіше взяти участь у таких змаганнях. На наш чемпіонат приїхали навіть ті спортсмени, які сьогодні змагалися в Дніпрі на чемпіонаті області. Це близько 30 плавців. Також ми вдячні міському голові та ГО “Бджола” за чудові подарунки. Усього розігрується 72 комплекта медалей та кубків.

Змагання були видовищними та складними, адже для багатьох вони були першими.

Вихованка ДЮСШ№5, 12-річна Варя, яка займається плаванням пів року, поділилася своїми враженнями після 50-метрового запливу вільним стилем. Каже, було складно та страшно, адже це для неї перші змагання. Та дівчина подолала дистанцію і дуже задоволена, що взяла участь у чемпіонаті.

Складно було і 12-річній Владі, також вихованці ДЮСШ№5.

– Думала не витримаю, боялася, – каже плавчиня. – Це мої перші змагання, займаюся плаванням усього пів року. Пливла дистанцію 50 метрів вільним стилем. Але все сподобалося. Не буду зупинятися на досягнутому, буду далі тренуватися та змагатися.

Наступним випробуванням для юних плавців стануть змагання, які пройдуть у вересні.

Читайте також: