У Кам’янському пройшов святковий турнір з футболу

1 червня, на лівобережному стадіоні «Надія» відбулося справжнє спортивне свято – відкритий турнір з футболу серед дитячих команд, присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

Організаторами змагань виступили ДЮФШ «Надія» спільно з федерацією футболу Кам’янського, за підтримки міського голови Андрія Білоусова, управління молоді та спорту та ГО «Бджола».

У цей святковий день позмагатися за звання кращого зібралися більше 100 спортсменів 2012-2013 років народження та 2014 року народження і молодші. Грали команди ДЮФШ «Надія», тренерів Миколи Голіка, Дмитра Лоіка, Руслана Худжадзе та Івана Бєломицева, команда з Соцміста, Гліба Лютика та гості «ДАФ Дніпро», Стаса Неклеси.

Привітати юних футболістів завітали почесні гості: начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, представник ГО «Бджола» Володимир Кремінь, директор ДЮФШ «Надія» Едуард Коряк, перший заступник голови федерації футболу Кам’янського Ігор Ігнатенко та заступник директора ДЮФШ «Надія» Андрій Широкий.

– Шановні спортсмени, тренери та гості нашого турніру, за дорученням міського голови Андрія Білоусова вітаю вас зі святом футболу, – сказав А.Івашина. Бажаю вам отримати насолоду від гри, від спілкування, від того, що ми живемо в нашій прекрасній країні, яка, на жаль, зараз переживає дуже складні часи. Бережіть себе, ви – наше майбутнє, досягайте успіхів у навчанні, спорті та особистому житті. Слава Україні!

Едуард Коряк розповів, що саме літом розпочинається активна пора футболу та різноманітних турнірів, яких планується провести чимало.

– Ми організували спортивне свято для дітей, щоб вони награлися, продемонстрували свої здібності та покращили ігрові навички, – наголосив Е.Коряк. – На призерів та переможців очікують гарні кубки, медалі та грамоти. Дякую міському голові, управління молоді та спорту та ГО «Бджола» за ці подарунки. Це велика допомога, адже діти повинні отримати задоволення від змагань. Також дякую федерацію футболу за суддівство. Зараз прийшов час футболу, на літо в нас заплановано багато ігор та турнірів. Тож нехай переможе сильніший.

На полі точилися справжні футбольні баталії. Грали спортсмени по коловій системі кожен з кожним. Особливо цікаво було спостерігати за самими маленькими гравцями, які не дивлячись на вік, вже досить вправно справляються з м’ячем та ще й забивають голи.

Наразі в кам’янській дитячо-юнацькій футбольній школі «Надія» займається майже 300 футболістів, які в сезоні 2023-2024 років ставали переможцями та призерами чемпіонатів Дніпропетровської області.

За результатами змагань увесь п’єдестал пошани дістався гравцям ДЮФШ «Надія». Усі команди отримали в подарунок футбольні м’ячі, а переможці та призери ще й кубки і медалі.

Читайте також: