Еліна Світоліна здобула впевнену перемогу над француженкою Діан Паррі та вийшла до 3-ого кола Ролан Гаррос-2024

Перша ракетка України Еліна Світоліна (19 WTA) здобула впевнену перемогу в другому раунді Ролан Гаррос-2024, обігравши француженку Діан Паррі (61 WTA) у двох сетах.

Світоліна взяла першість на початку гри, вигравши перший сет з рахунком 6:4 та здійснивши два брейки. У п’ятому геймі вона зуміла відіграти шість брейкпойнтів підряд, при рахунку 2:2.

Другий сет розпочався з перевагою Еліни, яка вийшла вперед з рахунком 4:1. Але Діан зробила розгін, вигравши чотири з п’яти геймів, включаючи “пробивання” подачі Світоліної при рахунку 4:2.

На момент виходу Світоліної на подачу для закриття матчу рахунок був 5:4 на користь українки. Однак трійка невимушених помилок дозволила Паррі зрівняти рахунок та вибороти перемогу з перевагою у брейках.

Долю другого сету вирішував тайбрейк, в якому Світоліна виграла шість послідовних розіграшів. Хоча українка пропустила два матчболи, їй вдалося переможно завершити матч із рахунком 7:3.

  • Ролан Гаррос. Друге коло

Еліна Світоліна (Україна, 15) — Діан Паррі (Франція) — 2:0 (6:4, 7:6(3))

У наступному раунді Світоліна зіграє з румункою Аною Богдан (64 WTA) або “нейтральною” Анастасією Павлюченковою (22 WTA).

Читайте також: