Чоловіча збірна України з волейболу поступилася Польщі у товариському матчі перед Золотою Євролігою

Чоловіча збірна України з волейболу зіграла товариський поєдинок з командою Польщі перед заключними матчами Золотої Євроліги-2024. У напруженій боротьбі на тай-брейку українська команда поступилася господарям поля.

Раніше, перед цим матчем, українська збірна здобула третю перемогу у поточному сезоні Золотої Євроліги серед чоловіків у волейболі. “Синьо-жовті” встигли зіграти чотири поєдинки, і лише один з них завершився поразкою – з рахунком 1:3 проти команди Чехії.

У межах підготовки до заключних матчів основної частини Золотої Євроліги-2024, чоловіча збірна України з волейболу провела товариський поєдинок з чинним чемпіоном Європи – збірною Польщі.

Як минув матч

Перший сет закінчився на користь України із відривом у чотири очка – 25:21. Найбільший розрив у цій партії “синьо-жовті” здобули за рахунку 14:10, коли їм вдалося виграти чотири розіграші поспіль, збільшивши перевагу до 8 очок.

Наступні два сети виявилися невдалими для України, команда зазнала поразок з рахунком 17:25 та 18:25.

У четвертій партії спочатку домінували поляки, але за рахунку 14:14 українцям вдалося зрівняти рахунок, а потім вийти вперед. Здобувши перемогу з рахунком 25:22, Україна знову зрівняла загальний рахунок у матчі.

Вирішальний, п’ятий сет розпочався з переваги України (5:4), проте поляки швидко зрівняли рахунок. Далі вони поступово збільшили свою перевагу, довівши її до 6 очок. На жаль, українцям не вдалося наздогнати суперників, і вони поступилися в тай-брейку з рахунком 9:15.

  • Товариський матч

Польща — Україна — 3:2 (21:25, 25:17, 25:18, 22:25, 15:9)

Нагадаємо, якщо чоловіча та жіноча збірні України пройдуть до Фіналів чотирьох, медалі будуть розігруватися в хорватському Осієку та чеській Остраві відповідно.

Читайте також: