Спортсмени Дніпропетровщини завоювали 5 медалей на міжнародному турнірі зі стрибків у воду

З 24 по 26 травня у столиці Угорщини – Будапешті проходив міжнародний турнір зі стрибків у воду 4th Visegrad Group International Diving Competitions.

У змаганнях взяли участь більше 90 атлетів з 8 країн: Угорщини, Швейцарії, Австрії, Сербії, Хорватії, Польщі, Італії та України. Нашу країну представляли 4 спортсмени – представники Федерації зі стрибків у воду Дніпропетровської області.

Про це повідомляє НОК України в Дніпропетровській області.

Наші спортсмени гідно виступили та здобули 5 нагород. Три медалі виборов у групі “Б” (13-15 років) 13-річний Дмитро Вишиванов. Він став чемпіоном в олімпійських дисциплінах: 3-метровому трампліні та на вежі. А на 1-метровому трампліні отримав срібну медаль. Дві “бронзи” в групі А (16-19 років) виборов Владислав Балькін. Призером він став у змаганнях на вежі та 3-метровому трампліні.

13-річний Максим Тиличко в групі “Б” посів 6 місце на 1-метровому трампліні та 5 місце – на вежі. Тимофій Толстих в групі “А” на 1-метровому трампліні посів 9 місце.

Президент Федерації зі стрибків у воду Дніпропетровської області, тренер Олег Вишиванов, розповів, як змагалися наші спортсмени.

Дмитро та Максим перший рік змагались у групі Б. На 3-метровому трампліні, що є олімпійською дисципліною, Дмитро продемонстрував дуже стабільний прохід програми, виконав 9 стрибків і виграв у 13 суперників.

На 1-метровому трампліні Дмитро Вишиванов виборов “срібло”, поступившись Bogdan Cavic з Сербії, який тільки на заключному стрибку обійшов Дмитра на 2 бали в загальному підрахунку. При цьому сербський спортсмен на 2 роки старший за нашого атлета.

На вежі 5 м, 7,5 м та 10 м Дмитро переконливо переміг із запасом результату, де всі його стрибки програми судді оцінили у 7/7,5/8 балів. Так само успішно змагався у олімпійських дисциплінах – стрибках з 10-метрової вежі та 3-метрового трампліну Владислав Балькін. Він виконував дуже складну програму і у запеклій боротьбі вирвав 2 бронзові медалі.

Підготували атлетів тренери Ольга Савчук та Олександр Ісаєв.

Читайте також: