Ангеліна Калініна переграла 6-ту ракетку світу та вийшла до півфіналу WTA 500 у Страсбурзі

Українська тенісистка Ангеліна Калініна (№56 WTA)  у чвертьфінальному матчі  WTA 500 здобула перемогу над чемпіонкою Вімблдону, чешкою Маркетою Вондроушовою (№6 WTA).

На своєму дебютному турнірі в Страсбурзі українка вже двічі здобувала перемоги в трьох сетах: спочатку виграла 2:1 у “нейтральної” Анастасії Павлюченкової, а згодом із таким самим рахунком вибила змагань господарку Фіону Ферро.

На рівні WTA між Калініною та Вондроушовою, чинною чемпіонкою Вімблдону, раніше зберігався паритет — по одній перемозі в очних поєдинках. Минулого сезону їхня остання зустріч на харді в Пекіні завершилася перемогою українки з рахунком 2:1 за сетами.

Як минув 1/4 матч Калініної

Ангеліна розпочала матч серією з чотирьох виграних геймів поспіль. Проте брейк Вондроушової, коли рахунок став 0:4, розпочав зворотню серію — чеська тенісистка виграла п’ять геймів поспіль та здобула перевагу. На перший сетбол Вондроушова вийшла, коли рахунок став 6:5, та з першої спроби закрила партію після 61 хвилини гри.

Друга сет також розпочався серією Калініної, яка вийшла у лідерство 3:0. У цей раз українка втримала перевагу з двома брейками та перевела зустріч на третій сет з рахунком 6:3.

Ангеліна також мала переконливий старт у третьому сеті, зробивши ривок до 3:0. На матчболи вона виходила на своїй подачі за рахунком 5:2, та закрила матч з першої спроби. Матч тривав 2 години та 34 хвилини.

  • WTA 500. Страсбург. 1/4 фіналу

Маркета Вондроушова (Чехія, 1) — Ангеліна Калініна (Україна) — 1:2 (7:5, 3:6, 2:6)

У півфіналі Калініна зустрінеться з третьою сіяною американкою Даніель Коллінз (№12 WTA). Поєдинок відбудеться у суботу, 25 травня.

Читайте також: