Українські легкоатлетки Юлія Чумаченко та Ольга Ляхова завоювали медалі на турнірі в Чехії

Дві українські легкоатлетки, Юлія Чумаченко та Ольга Ляхова, вибороли медалі на турнірі в чеському місті Кладно. Чумаченко здобула “золото”, а Ляхова — “бронзу”.

Змагання відбулися в рамках Всесвітнього легкоатлетичного континентального турніру в Чехії. Старт у Кладно відбувся у рамках третього, бронзового рівня, де чоловіки та жінки змагалися у 19 категоріях. Українські спортсменки виступали у двох з них: стрибках у висоту та бігу на 800 метрів.

Юлія Чумаченко представляла Україну у змаганнях зі стрибків у висоту. Легкоатлетка посіла перше місце, подолавши висоту 1,87 метра з першої спроби. Вона була єдиною, хто подолав цей рівень: найближча суперниця з Казахстану зупинилась на висоті 1,84 метра. Після досягнення цієї висоти Чумаченко вирішила не продовжувати участь у змаганнях, а отже, здобула золоту медаль з результатом 1,87 метра.

  • KLADNO HÁZÍ A KLADENSKÉ MEMORIÁLY. Стрибки у висоту — жінки
  1. Юлія Чумаченко (Україна) — 1.87 м;
  2. Крістіна Овчіннікова (Казахстан) — 1.84 м;
  3. Урте Байкштите (Литва) — 1.81 м.

Ще одна українка, Ольга Ляхова, провела у Кладно свій другий старт у сезоні. Перший забіг у 2024 році вона зробила на дистанції в Монтереї, Франція, де показала десятий час у загальному заліку — 2:05.18. На другому старті сезону вона покращила свій результат на 1,99 секунди. У підсумку вона посіла третє місце, поступившись лише представницям Фінляндії та Великої Британії.

  • KLADNO HÁZÍ A KLADENSKÉ MEMORIÁLY. Біг на 800 метрів — жінки
  1. Сара Лаппалайнен (Фінляндія) — 2:02.24;
  2. Ізабель Боффі (Велика Британія) — 2:02.51;
  3. Ольга Ляхова (Україна) — 2:03.19.

Читайте також: