Українки стартують на чемпіонаті Європи з художньої гімнастики: склад збірної та розклад змагань

З 22 по 26 травня в Будапешті (Угорщина) проходитиме 40-й чемпіонат Європи з художньої гімнастики. На цих змаганнях як тренер збірної України дебютує бронзова призерка Олімпіади-2016 Ганна Різатдінова.

Як проходитимуть змагання

Гімнастки-сеньйорки пройдуть кваліфікацію у фінали в окремих видах (8 найкращих гімнасток, максимум – 2 від країни) і у фінал багатоборства (24 найкращих гімнасток кваліфікації за сумою балів за 3 найкращі види, максимум – 2 від країни), при цьому виступи у кваліфікації (8 видів) йдуть у командний залік сеньйорок.

Команди в групових вправах (сеньйорки) пройдуть кваліфікацію у фінали в окремих видах (8 найкращих країн у фіналі), одночасно під час кваліфікації за сумою балів за 2 види будуть визначені переможниці і призерки багатоборства. Виступи у кваліфікації (обидва види) йдуть у командний залік сеньйорок.

Гімнастки-юніорки пройдуть кваліфікацію з 4 видами (4 види на команду). Щоб взяти участь у командній першості, не менше двох гімнасток мають виступити від країни (командна першість йде за сумою балів за 4 види). У фінали в окремих видах пройдуть 8 найкращих гімнасток кваліфікації (максимум – 1 від країни).

Склад збірної України:

  • сеньйорки – Вікторія Онопрієнко (4 види), Таїсія Онофрійчук (4 види). Запасна гімнастка: Анастасія Ікан.
  • юніорки – Таїсія Редька (обруч), Маргарита Чулініна (м’яч), Ксенія Соломон (булави, стрічка). Запасна гімнастка: Дарія Овейчик.
  • групові вправи – Марія Височанська, Діана Баєва, Аліна Мельник, Кіра Ширикіна, Валерія Перемета.

Розклад змагань 22 травня

  • 10:00 – 12:00 Юніорки, кваліфікація у фінали/командна першість, група А (4 види);
  • 12:15 – 14:15 Юніорки, кваліфікація у фінали/командна першість, група В (4 види);
  • 15:15 – 17:15 Юніорки, кваліфікація у фінали/командна першість, група С (4 види);
  • 17:30 – 19:30 Юніорки, кваліфікація у фінали/командна першість, група D (4 види);
  • 19:30 – 19:45 Церемонія нагородження (юніорки, командна першість).

Читайте також: