Арне Слот став новим головним тренером “Ліверпуля”

“Ліверпуль” офіційно оголосив про призначення нідерландця Арне Слота новим головним тренером команди. Про це повідомляється на офіційному сайті мерсисайдців.

Німецький тренер Юрген Клопп, який очолював “червоних” дев’ять років, провів свій прощальний матч у травні, завершивши сезон перемогою над “Вулвергемптоном” (2:0). “Ліверпуль” фінішував третім у Прем’єр-лізі.

З 1 червня посаду головного тренера офіційно обійме 45-річний Слот, який до цього тренував “Феєнорд” у чемпіонаті Нідерландів протягом останніх трьох сезонів. Під керівництвом Слота “Феєнорд” здобув трофеї в двох попередніх сезонах: у 2023 році команда вперше за шість років стала чемпіоном Нідерландів, а у 2024 році виграла 14-й Кубок країни.

Арне Слот почав тренерську кар’єру в 2016 році з команди “Камбюр”, з якою досяг рекордного для клубу півфіналу Кубка Нідерландів. У 2019-2020 роках він провів 58 матчів на чолі АЗ, вивівши команду до плей-оф Ліги Європи.

Влітку 2021 року Слот очолив “Феєнорд”, вигравши з командою Ередивізі (2023) та Кубок Нідерландів (2024). Загалом він провів 148 матчів, здобувши 97 перемог. У сезоні 2023/24 “Феєнорд” дебютував у груповому раунді Ліги чемпіонів, набравши шість очок і посівши третє місце, після чого перейшов до Ліги Європи.

Контракт з “Ліверпулем” укладено на три сезони — до літа 2027 року. Це буде перший досвід роботи Слота за межами Нідерландів, де він також тренував АЗ в елітному дивізіоні.

Дебют Слота в Англійській Прем’єр-лізі відбудеться в середині серпня, коли розпочнеться сезон 2024/25. Крім того, “червоні”, посівши третє місце в таблиці, кваліфікувалися до основної частини Ліги чемпіонів УЄФА.

Читайте також: