Названо три види вуглеводів, які регулюють рівень цукру в крові
Експерти з харчування неодноразово наголошують на різноманітності та збалансованості харчування. Однак, багато людей віддають перевагу різноманітним дієтам або дотримуються строгих обмежень у споживанні вуглеводів, відкидаючи їх зі свого раціону.
Деякі прагнуть досягти стрункої фігури, ігноруючи вуглеводи, тоді як інші переконані, що це допоможе запобігти діабету через стрибки цукру в крові, що вони спричиняють. Проте це не зовсім вірно. Споживання здорових вуглеводів є ключовим етапом до підтримки стабільного рівня цукру в крові та зменшення ризику виникнення діабету. Крім того, вуглеводи повинні становити 25% вашого харчування.
Індійська експертка з харчування та доктор нутрігеноміки, Мрінал Пандіт, розповіла про продукти, які допомагають контролювати рівень цукру в крові. Вона виділила три типи вуглеводів, які варто включити до свого харчування.
Цільні злаки
Овес, коричневий рис, кіноа та ячка є важливими складовими збалансованої дієти. Вони є чудовими джерелами клітковини, яка сповільнює всмоктування цукру в кров, запобігаючи різким стрибкам рівня цукру. Це допомагає контролювати рівень цукру в крові та запобігає інсулінорезистентності.
Бобові
Квасоля, сочевиця та нут є відмінним джерелом білка та складних вуглеводів, а також багаті вітамінами та мінералами. Їхня клітковина та білок сповільнюють травлення та регулюють рівень цукру в крові, захищаючи організм від різких змін.
Батат
Як заміна звичайній картоплі, батат має нижчий глікемічний індекс та містить багато вітамінів та клітковини, яка сповільнює травлення. Цей продукт можна використовувати у різних стравах, від гарнірів до закусок.
Отже, висновок простий: вуглеводи не завжди погані, і їх слід споживати разом з улюбленими стравами для здорового харчування та позитивних результатів.
Читайте також:
- Названо найкращі фрукти для здоров’я печінки
- ТОП-6 корисних та доступних морепродуктів, які не поступаються лососю та креветкам