За крок від нагород: як виступили українські дзюдоїсти на заключному турнірі серії Grand Slam в Казахстані

З 10 по 12 травня у столиці Казахстану проходив турнір Qazaqstan Barysy Grand Slam 2024. Це був заключний турнір серії Grand Slam перед чемпіонатом світу та Олімпійськими іграми.

Участь у змаганнях взяли 450 дзюдоїстів з 84 країн світу. Збірну України представляли 4 спортсмени: Михайло Свідрак (-81 кг), Антон Савицький (-100 кг), Євгеній Балєвський (+100 кг), Христина Гоман (+78 кг), які досі зберігають шанси на олімпійську ліцензію.

Про те, як виступили наші спортсмени, розповіли в Федерації дзюдо України.

Важговаговики Євгеній Балєвський та Христина Гоман були за крок від нагород. Євгеній дійшов до стадії чвертьфіналу, здолавши представників Уганди та Казахстану, та, на жаль, поступився турку Ібрагіму Татароглу.

У втішному поєдинку завдяки трьом “Шидо” наш спортсмен здолав грузина Іраклі Деметрашвілі, але в боротьбі за “бронзу”поступився досвідченому і титулованому нідерландцю Юру Спійкерсу. У підсумку українець зміг набрати важливі залікові бали.

Христина у першому раунді здолала хорватку Вуковіч, у другому – німкеню Люхт, а у чвертьфіналі поступилася китаянкиці Сю. У втішній сутичці кидком з колін на іппон перемогла китаянку Ксю. А от у боротьбі за “бронзу” програла представниці Японії Акірі Соне.

Антон дійшов до стадії чвертьфіналу, здолавши представника Казахстану та “нейтрального” Долганова,. Але у поєдинку за вихід у півфінал поступився олімпійському чемпіону з Японії Арону Фульфу. Далі ще одна поразка від португальця Жоржа Фонсеца і 7 місце змагань.

Зовсім не пощастило Михайлу, він програв у стартовій сутичці представнику Японії Фуджіварі, отримавши три спірні “Шидо”.

Тепер з 19 по 24 травня збірна України з дзюдо змагатиметься на чемпіонаті світу, який пройде в Абу-Дабі. Нашу країну представлятимуть 9 спортсменів, які боротимуться за олімпійські ліцензії.

Читайте також: