Українські тенісистки дізналися перших суперниць основної сітки турніру WTA 1000 у Римі

Відбулося жеребкування основної сітки престижного ґрунтового турніру WTA 1000 в Римі. Одразу п’ять українок здобули право виступити в основній сітці завдяки своєму рейтингу: Еліна Світоліна, Марта Костюк, Даяна Ястремська, Ангеліна Калініна та Леся Цуренко.

Матчі основної сітки Мастерса у Римі розпочнуться у середу, 8 травня. Фінал турніру пройде 19 травня.

Хто з українок гратиме на Мастерсі в Римі

Світоліна (№19 WTA), володарка 16-го номера посіву, розпочне свій шлях у турнірі матчем проти переможниці пари Сара Еррані (№93 WTA) – Аманда Анісімова (№237 WTA).

Костюк (№20 WTA), посіяна під 19-м номером, стартує в другому колі, де зустрінеться з Наомі Осакою (№173 WTA) або Кларою Бюрель (№45 WTA).

Ястремська (№33 WTA), 32-га сіяна, зіграє у другому колі з однією з тенісисток, які пробились через кваліфікацію.

Цуренко (№44 WTA) розпочне турнір з матчу першого раунду проти хорватки Донни Векич (№37 WTA).

Калініна (№31 WTA), володарка 30-го номера посіву, у другому колі зіграє з переможницею зустрічі Цуренко – Векич.

Юлія Стародубцева (№138 WTA) також візьме участь у турнірі, але розпочне свій шлях з кваліфікації. Її першою суперницею стане японка Нао Хібіно (№85 WTA).

Варто зазначити, що Світоліна та Ястремська можуть зіткнутися на етапі 1/8 фіналу, якщо здолають усіх своїх суперниць. Також можлива зустріч на цьому етапі між Світоліною та Аріною Сабалєнкою, яка є другою ракеткою світу.

Також Світоліна та Калініна із заявлених на Мастерс у Римі, раніше вже грали у фіналах турнірів. Еліна Світоліна двічі здобувала перемогу (у 2017 та 2018 роках), тоді як Ангеліна Калініна поступилася у цьогорічному фіналі Єлені Рибакіні з Казахстану.

Читайте також: