Україна здобула перше місце в медальному заліку дорослого чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики

Збірна України зі спортивної гімнастики — переможець медального заліку дорослого чемпіонату Європи! Завдяки вражаючому виступу в останній день змагань, де українці здобули перемогу у фіналі командного багатоборства, українська збірна виходить на перше місце у загальному медальному заліку.

Перед фінальним етапом змагань Україна боролася за першість у медальному заліку разом з Великою Британією. Обидві збірні мали по дві золоті медалі, але завдяки “сріблу”, яке здобув Олег Верняєв в особистому багатоборстві, українці випередили британців.

Найжвавіша боротьба за золото в командному багатоборстві розгорнулася між Україною та Великою Британією. Перед останнім виступом британці випереджали українську команду, але на фінішній прямій Ілля Ковтун на перекладині набрав більше балів, ніж Джейк Джерман, витягнувши перемогу для своєї команди.

Золота медаль у командному багатоборстві стала третьою для України на Євро-2024 зі спортивної гімнастики. Цей вражаючий результат забезпечив українській збірній перше місце — “синьо-жовті” стали першою командою, що тричі перемогла у фіналах турніру.

Медалісти України на дорослому чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики

  • “золото”: Ілля Ковтун (паралельні бруси, перекладина), збірна України (командне багатоборство)
  • “срібло”: Олег Верняєв (особисте багатоборство)
  • “бронза”: Назар Чепурний (опорний стрибок)

Медальний залік Євро-2024 зі спортивної гімнастики (топ-5)

  1. Україна — 3 “золото” + 1 “срібло” + 1 “бронза” = 5 медалей
  2. Велика Британія — 2+1+0 = 3
  3. Кіпр — 1+1+2 = 4
  4. Греція — 1+0+0 = 1
  5. Ізраїль — 1+0+0 = 1

Слід зазначити, що Україна виграла дорослий медальний залік чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики втретє в історії. Першим таким випадком було дебютне для неї Євро-1992, де українська команда завершила змагання із сімома нагородами (три золоті, жодної срібної та чотирма бронзовими). На Євро-2020 українці поділили перемогу з командою Туреччини.

Читайте також: