Український гімнаст Ілля Ковтун завоював два особистих “золота” на чемпіонаті Європи

Ілля Ковтун став третім українським гімнастом, який увійшов до історії, завоювавши дві особисті “золоті” медалі на чемпіонаті Європи протягом одного року. Він здобув перше місце у вправах на паралельних брусах та перекладині.

Під час кваліфікації на чемпіонаті Європи-2024, Ілля Ковтун посів перше місце в обох сегментах: на паралельних брусах та перекладині. У фінальних змаганнях гімнаст залишився в лідерстві, здобувши дві “золоті” медалі для України. Що цікаво, в обох фіналах Ковтун побив свій власний рекорд по кількості балів: у фіналі на паралельних брусах він отримав 15.633 бали, а на перекладині – 14.600.

До 2024 року в Україні лише двоє спортсменів досягали чемпіонства у двох вправах на одному Євро. Першим був Олександр Береш, а Олег Верняєв став дворазовим чемпіоном.

Варто зазначити, що з 2020 року це перше в Україні досягнення, коли за один чемпіонат Європи вибороли дві “золоті” медалі. Тоді українська команда стала чемпіоном у командному багатоборстві, а Ігор Радівілов ще й отримав нагороду в опорному стрибку.

Читайте також: