Юнацька збірна України з хокею обіграла Австрію на ЧС-2024

Юнацька збірна України з хокею виборола свою четверту перемогу на чемпіонаті світу-2024. У заключному матчі “синьо-жовті” зуміли переграти збірну Австрії з рахунком 3:2.

На початку турніру Україна виступала в групі IA, де здобула перемоги над командами Японії (4:1) та Данії (3:1). В третьому поєдинку “синьо-жовті” зазнали поразки від Німеччини з рахунком 1:2, але потім здолали Угорщину (7:4).

Перед останнім матчем українська команда все ще мала шанси на перше місце в групі. Для цього вони повинні були перемогти австрійців та сподіватися на поразку лідера групи — Німеччини. Проте, німецька збірна виграла останній матч турніру у Данії 6:4 і завершила ЧС першою.

Як пройшов матч

У першому періоді не було забито жодної шайби. Обидві команди мали приблизно однакову кількість ударів — 9:8 на користь Австрії.

Україна пропустила першою на 13-й хвилині другого періоду, але швидко відновила паритет завдяки шайбі Богдана Трущенка. Австрія забила вдруге за дві хвилини до кінця другого періоду, завдяки шайбі Луки Коглера, створивши перевагу 2:1.

Данило Шульга, який віддав асист на гол Трущенка, вирішив підсилити атаки своєї команди, закинувши шайбу на користь України у третьому періоді — зрівнявши рахунок 2:2. А всього за 40 секунд до кінця основного часу, Шульга виконав дубль, принісши збірній України перемогу з рахунком 3:2.

  • Юнацький ЧС-2024. Дивізіон IA. 5-й тур

Україна U18 — Австрія U18 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Читайте також: