Збірна України U-18 з хокею здолала Данію у напруженому матчі ЧС

Українські хокеїсти U-18 продовжують успішно виступати на чемпіонаті світу у Дивізіоні 1A, здобувши другу перемогу з двох матчів. Цього разу здолати вдалося господарів турніру – збірну Данії з рахунком 3:1.

Матч розпочався з обережної гри обох команд, адже суперники мали різні настрої: Україна здобула перемогу над Японією в першому матчі, а Данія сенсаційно поступилася Угорщині. Цікаво, що торік данці без проблем обіграли українців 5:1.

Перший період не виявив переможця: команди обмінялися невдалими розіграшами більшості, не зумівши закинути шайбу при активній грі. Обидві команди мали по одному вдалому моменту, але воротарі зіграли надійно.

Другий період розпочався з переваги української збірної, яка невдовзі вилилась у гол. Данія швидко відігралася, але українці знову вийшли вперед завдяки дублю Микити Кулікова. Цікаво, що вчора дублем відзначився Михайло Гапоненко.

Данія мала два шанси в більшості, але українська оборона та воротар Олександр Левшин спрацювали бездоганно. На початку третього періоду Україна скористалася більшістю, реалізувавши її завдяки класному пасу Гапоненка з-за воріт, який замкнув Шульга.

До фінальної сирени українці діяли зріло, спокійно стримуючи натиск суперника. Хокеїсти добре пресингували, постійно володіючи шайбою в зоні данців. Важливо, що українці не допускали вилучень, а данці мали лише один реальний шанс закинути, який знову відбив Левшин. Зазначимо, що Олександр пропустив лише дві шайби у двох матчах.

За підсумками двох днів лідирує збірна Німеччини, яка розгромила Угорщину 8:2. Саме з німцями українці зіграють наступний матч у середу.

  • Чемпіонат світу з хокею U-18. Дивізіон 1A

Данія U-18 – Україна U-18 – 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Шайби: 26:23 Куліков (Косарєв) – 0:1, 29:42 Ольсен – 1:1, 30:46 Куліков (Денисенко, Трущенко) – 1:2, 44:09 Шульга (Гапоненко, Євтехов – більш) – 1:3

Читайте також: